Ми у Facebook
19.06.2018, 19:01

Держдепартамент США вимагає звільнити Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів

Олег Сенцов Фото з Інтернету.

Заява щодо цього була оприлюднена вчора, 18 червня.
Держдепартамент США вимагає у Росії звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Вимогу в Twitter опублікувала речниця американського Державного департаменту Хезер Науерт.

Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів


"Сполучені Штати підтримують Олега Сенцова та закликають Россію негайно звільнити всіх українських політв'язнів. Звільніть Сенцова, Кольченка і Балуха", - наголосила Хезер Науерт.

Про це повідомляє espreso.tv.

Перед цим, 9 червня, Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Тема розмови - звільнення політв’язнів Кремля. Сторони домовилися, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідають ув'язнених громадян.

А вчора, 18 червня, омбудсмен від України Людмила Денісова зустрілася із омбудсменом від Російської Федерації Тетятною Москальковою.

"Завершилась зустріч із Уповноваженим РФ Тетяною Москальковою. Обговорили можливість синхронності перших наших відвідувань. Подальші наші візити ми проводитемо вже в різний час.
Ми перевіримо умови утримання, а також переконаємося в тій інформації, що надавали одне одному в листах.
Дати візитів ще обговорюємо", - написала Людмила Денісова у мережі Фейсбук.

Перед цим Європейський парламент ухвалив резолюцію. Депутати вимагають у російської влади негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова, а також всіх інших незаконно затриманих в Росії і в Криму громадян України.

Нагадаємо, що Олег Сенцов відбуває 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі.Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

За звільнення українського режисера виступила низка відомих кінематографістів та громадських діячів.

Європарламент вимагає звільнити Олега Сенцова


14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів в Росії. Сьогодні триває 37 день його голодування.





На правах реклами