Ми у Facebook
04.12.2019, 09:21

Як попросити про підвищення на посаді: п'ять порад

Фото з Інтернету

Якщо ви давно «виросли» зі своєї посади і хочете рухатися далі кар'єрними сходами, то варто підготуватися до розмови з шефом на цю тему.
Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підготували кілька порад, як попросити підвищення у керівника.

Підвищіть свою активність і значущість. А ще краще — покажіть позитивний результат у чому-небудь, таким чином, вам буде легше мотивувати, «за що вас підвищити». «Я на цій посаді вже 8 років» — не аргумент. Підвищення у званні за вислугу — прерогатива небагатьох спеціальностей. Непогано було б заручитися підтримкою тих колег, думка яких є цінною для начальника.
Підгадайте момент. По-перше, у шефа має бути достатньо часу, щоб вас вислухати. По-друге, ваша бесіда не повинна збігтися, наприклад, з приїздом партнерів чи інвесторів або перевіркою контролюючих органів. По-третє, начальник повинен перебувати в позитивному настрої. Гарний момент — після вдалого закінчення важливого проекту.
Продумайте структуру переговорів, сформулюйте мету бесіди — чітко й у справі. Потім переходьте до аргументів на користь підвищення.
Контролюйте емоції. Розмова про підвищення — це, перш за все, бізнес-бесіда. І як будь-які ділові переговори, вона потребує відповідного емоційного фону. У жодному разі не згадуйте минулі випадки несправедливого, на вашу думку, до вас ставлення. Уникайте фраз «Іванов прийшов на рік пізніше мене, а вже начальник». І не варто використовувати як аргумент свою заяву на звільнення — воно може бути підписаною негайно.
Не розраховуйте на миттєвий ефект. Керівник може взяти тайм-аут на обдумування. У цьому разі не тисніть на нього, лише уточніть термін повторної зустрічі. А може і відмовити. Прийміть це спокійно, з позиції впевненої людини.

Але буває і так, що відмову ви отримали вже не вперше і незаслужено. Тоді, можливо, є сенс подумати про зміну місця роботи.

Нагадаємо, що згідно з даними опитування hh.ua серед тих, хто змінив роботу, більше половини (54%) повідомляють про поліпшення умов праці. 31% вдалося частково поліпшити умови порівняно з попереднім місцем роботи. Пошук роботи чи кращих можливостей?

Якщо ж ви боїтеся відмови, і це єдина причина, з якої не йдете на розмову з шефом, — варто попрацювати над питаннями самооцінки себе, як професіонала.






На правах реклами