Ми у Facebook
23.06.2018, 14:13

Цьогоріч У Рівному ошукали понад 200 пенсіонерів

Цьогоріч у Рівному жертвами протиправних дій зловмисників стали 221 особи похилого віку. Переважна більшість злочинів, вчинених щодо цієї категорії населення, це крадіжки та шахрайства. Із початку червня від протиправних дій зловмисників потерпіли 154 рівнянина, з них 23 особи похилого віку.
Шахраї, представляючись працівниками соціальних, комунальних служб, під приводом надання допомоги, встановлення чи перевірки лічильників, виманюють у довірливих громадян останні заощадження.

Правоохоронці звертаються до громадян провести застережні бесіди зі своїми родичами або знайомими похилого віку, аби вони обачливо спілкувалися з незнайомцями, не впускали їх до своєї оселі та в жодному разі не передавали гроші, не знаючи достеменно кому.

Куди звертатися рівнянам при виявленні небезпечних предметів [+ПОРАДИ]

Шановні громадяни! Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, дотримуйтеся наступних порад:

- не впускайте у помешкання сторонніх осіб, які видають себе за працівників будь-якої установи чи організації та пропонують свої послуги, особливо платні. Всі платежі можливо здійснювати через каси, а не віддавати гроші будь-кому в руки.

- вимагайте у незнайомців пред'явити документи та запитайте номер службового телефону. Зателефонуйте та дізнайтеся, чи справді є такий працівник та яка мета його візиту.

Якщо запідозрили, що хтось намагається вас ошукати, негайно телефонуйте до поліції за номером 102.





На правах реклами