Ми у Facebook
23.06.2018, 23:15

Дистанційне навчання після 9 класу

Де краще вчитися після закінчення 9-ого класу? Чи є альтернативи загальноосвітнім школам та коледжам? Які послуги пропонують навчальні заклади для випускників дев'ятих класів? Чи має сенс вчитися в 10 та 11 класі?
Актуальним питанням для сучасних школярів та їх батьків є вибір форми та місця навчання після дев'ятого класу. Більш того, ця тема тільки набирає актуальності у зв'язку з переходом України на ЗНО, невідповідності фактичної шкільної програми вимогам ВНЗ. Багато школярів додатково займаються з репетиторами для підготовки до незалежного оцінювання, існують спеціальні підготовчі відділення для вищих навчальних закладів. Так що саме вибрати?

Чому дистанційне навчання?


Найціннішим ресурсом, як відомо, є час. Випускні класи - це той час, коли необхідно зосередитися на ефективності навчання, визначитися з напрямком подальшої підготовки. На цьому етапі традиційні переваги загальноосвітньої школи, які зазвичай називають, можуть швидше нашкодити, ніж допомогти. Дисципліна та контроль, щоденне відвідування занять - все це фактори що тяжіє над учнем, відбирають багато часу та сил. Але, в результаті, цього не вистачає для хороших результатів на ЗНО, формування поглиблених знань та навичок в якій-небудь області. Учням доводиться користуватися або сторонніми послугами, або стороннім матеріалом для заповнення прогалин.

На даному етапі, переваги дистанційного навчання стають ще більш очевиднішими. Більшість проектів дистанційного навчання в Україні пропонують своїм вихованцям не тільки атестат державного зразка, а й гнучку програму навчання, яка дозволить освоїти набагато більше, ніж у звичайній школі.

Варто відзначити, що це не панацея та не чарівна паличка. Учневі доведеться докласти багато часу та зусиль для підготовки, але, при дистанційному навчанні, ці сили будуть направлятися компетентними фахівцями, а дорогоцінний час не буде витрачено марно. Завдяки індивідуальному підходу та гнучкої програмі є можливість врахувати всі індивідуальні особливості учня. Якісні методичні матеріали, індивідуальні консультації та опрацювання шкільного курсу, в свою чергу, може стати альтернативою репетиторства. Таким чином, учень отримує максимум необхідних знань, працює в своєму ритмі та отримує гідну базу для ЗНО та ВНЗ.

Питання ціни: вартість та якість


Слід відразу зазначити, що дистанційне навчання в Україні, найчастіше, платне. І тут виникає питання, навіщо платити за те, що умовно безкоштовне пропонує звичайна школа? На практиці все набагато складніше.

В реальності необхідно враховувати всі «супутні витрати», тобто репетиторів, курси, додаткові навчальні матеріали та книги. Безліч шкіл мають тільки «мінімальне необхідне фінансування» і орієнтуються на формальні вимоги законодавства. На жаль, якщо ці норми не відповідають реальним вимогам у ВНЗ або для ЗНО, то школа за це не відповідає. Багато викладачів розуміють даний парадокс, прагнуть допомогти учням отримати необхідні знання, пропонують додаткові навчальні матеріали і заняття ... але це коштує грошей.

У підсумку, накопичувальні витрати стають все більше, а гарантій результату немає. Більш того, навіть психологічно здати тест знайомим викладачам - це зовсім інше ніж проходити офіційне незалежне оцінювання, де екзаменатори керуються чіткими формальними вимогами.

Переваги дистанційного навчання після дев'ятому класу в Україні


Сьогодні існує цілий ряд гарних дистанційних освітніх шкіл. Для багатьох з них характерна західна модель дистанційного навчання, з широким використанням сучасних технологій, а також сучасних навчальних матеріалів. Можна виділити такі проекти як: школа дистанційного навчання «Центр освіти «Оптіма», Міжнародна Українська Школа, гімназія «Очаг» і ін. Вартість навчання зазвичай становить близько 4000 гривень на місяць.

Вихованці таких шкіл, заплативши за навчання, можуть розраховувати на роботу кращих фахівців і педагогів, найсучасніший підхід до навчання, широку бібліотеку та навчальні матеріали, які серйозно перевершують вітчизняні стандарти. В процесі навчання учневі допомагають освоювати матеріал, відповідають індивідуально на всі питання, витрачають стільки часу, скільки необхідно для поглибленого розуміння теми.

Щоб забезпечити собі конкурентну перевагу традиційним школам, коледжам і підготовчим відділенням ВНЗ, необхідно бути кращими. А відповідно викладачі прагнуть зробити кращими своїх учнів, дати їм можливість, спираючись на свої знання, вступити в будь-якого ВНЗ країни. Крім цього, дистанційні школи можуть запропонувати значно більше у вивченні іноземних мов, тому що школа зазвичай знаходиться в жорстких рамках фінансування та наявних викладачів.





На правах реклами