Ми у Facebook
23.06.2018, 23:31

Як правильно обрати настільну лампу

Від правильного вибору настільної лампи напряму залежить здоровʼя вас та ваших близьких. Обираючи лампу, слід приділити належну увагу великій кількості дрібниць, починаючи від конструкції прибору і матеріала лампи, закінчуючи типом ламп, які необхідно використовувати.

Яким повинен бути плафон у настільній лампі?


Настільна лампа перш за все повинна обиратися в залежності від плафона, так як саме цей її елемент містить безпосереднє джерело світла. Плафон лампи повинен повністю закривати лампочку, адже в будь-якому іншому випадку світло буде надто світити в очі.

Що стосується форми плафона, то краще всього зупинити вибір на конусоподібній або ж сферичній формі. Саме вони забезпечують рівномірне розсіювання світла, що не втомлює під час роботи.

Окрім цього, перш ніж купити настільну лампу, слід обрати колір та матеріал плафону.

Якщо в якості матеріалу ві вирішили обрати пластик, то він обовʼязково повинен бути термостійким. Інакше плафон може розплавитися під високою температурою.

Якщо ж ви вирішили зупинитися на металевій моделі, то вона не повинна перегріватися в процесі роботи, адже це може призвести до опіків.

Колір плафону не повинен бути надто яскравим. Найкраща кольорова гама: сіра, блідо-зелена, блакитна.

Важливі параметри настільних ламп


Ціни на настільні лампи варіюються у дуже широкому діапазоні. Багато в чому вартість світильника залежить від параметрів настільних ламп, а серед них:

• вага і розмір настільної лампи — вони повинні відповідати розміру і міцності поверхні, на яку буде встановлений освітлювальний прилад. Крім цього, елементи основи не повинні виступати за межі столу, інакше конструкція буде занадто слабкою;

• кріплення для настільної лампи — якщо ви будете змінювати положення світильника на поверхні, то краще придбати лампу на прищіпці або ж на струбцині;

• тип штативу — може бути стаціонарним, а також розкладним або гнучким. Два останні вважаються найкращим вибором, адже ви в змозі регулювати рівень освітлення робочої поверхні;

• тип вимикача — питання виключно стосується зручності використання. Настільною лампою з вимикачем на проводі користуватися не так зручно, як конструкцією, котра вмикається кнопкою на основі.

Що ж стосується потужності джерела світла та типу ламп, то все залежить від особистих вподобань. Зазначимо, що найбільш економними та енергоефективними вважаються світлодіодні лампи.





На правах реклами