Ми у Facebook
25.06.2018, 14:51

Засудили білоруса, який серед білого дня на рівненському ринку пограбував жінку

Виявилося, що напередодні злочину на тому ж ринку обікрали і самого зловмисника.
Шостого травня близько 14 години на території Рівненського центрального продуктового ринку 21-річний білорус з міста Столін, Брестської області, рвонув сумочку 40-річної жінки з села Великий Житин Рівненського району.

Утім, жінка міцно її тримала, а від ривка впала. Молодик у цей час продовжував тягнути сумку, у якій знаходилося майже три тисячі гривень, і таки вирвав її з рук власниці. Та втекти зловмиснику не вдалося. Його затримав продавець, який стояв за прилавком.

На Рівненщині рецидивіст намагався підкупити поліцейського

Свідки цієї події одразу повідомили на спецлінію «102».

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся і попросив вибачення у потерпілої.

Чоловік пояснив суду, що вранці того ж дня приїхав до Рівного потягом, щоб скупитися на рівненському ринку. Придбавши необхідні речі, ходив по ринку. А опівдні у нього вкрали наплічний рюкзак, де знаходилися паспорт, мобільні телефони, гаманець з грішми, банківські розрахункові картки, інші особисті речі та документи. Не знаючи що роботи в чужому місці без документів і грошей, вдався до відчайдушного кроку, а саме - вирішив когось обікрасти чи пограбувати. Тому підійшов до одного з кіосків, де побачив потерпілу, у якої на плечі була жіноча сумка, котру він зірвав з її плеча. А коли жінка намагалася утримати своє майно, рвонув за сумку ще дужче, від чого потерпіла впала ліктями на асфальт. А він, скориставшись її становищем, спробував утекти. Проте, його відразу затримали перехожі та передали працівникам поліції.

Згодом знайшли і його рюкзак, звідки хтось вкрав гроші, однак документи та інші речі повернули. В подальшому належне йому майно слідчий вилучив.

Потерпіла у суді зазначила в письмовій заяві, що майнових чи моральних претензій до обвинуваченого не має, оскільки завдану злочином шкоду їй відшкодовано.

Суд визнав чоловіка винним в пред'явленому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин, - авт.), ч.2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, - авт.) та призначив йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді арешту на строк 3 місяці.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід обвинуваченому залишити попередній - тримання під вартою.

Строк відбування покарання рахувати з 15 год. 30 хв. 06 травня 2018 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що вирок не набрав законної сили.





На правах реклами