Ми у Facebook
27.06.2018, 12:04

Щоб риболовля була вдалою(+ПОРАДИ)

Сьогодні, 27 червня святкують Всесвітній день рибальства.Читайте, кілька рибальських порад, які допоможуть вам в освоєнні риболовної майстерності і полегшать клопоти на водоймі та при підготовці до риболовлі.
ЗАМІСТЬ ТЕРМОСУ

Термос - друг людини на рибалці в будь-який час року. Взимку він зберігає тепло напою, влітку - його прохолоду. Можна замінити термос і металевою флягою. Якщо помістити її в хутряну рукавицю, вона буде справлятися зі збереженням температури рідини не гірше термоса.

ЯК ПІДГОТУВАТИ ПІДСАК

Щоб корона підсака перебувала в правильному положенні і не плуталася при підхваті улову, до неї в самому низу прив'язують невеликий тягарець вагою не більше 10 грамів. При ловлі підсак повинен лежати зліва від рибалок-правшів і справа, якщо рибалка тримає вудку в лівій руці.

ДЕ ПРИКОРМКА НЕ ДОПОМОЖЕ

На лісових та лугових озерах, нечасто відвідуваних рибалками, часом не варто застосовувати підгодовування, оскільки до нього риба тут не привчена. Прикормка, ймовірно, не притягне, а тільки насторожить її.
У таких місцях ефективніше рибалити на хробака. Самий кінчик насадженого на гачок хробака можна відщипнути - запах здобичі тут же приманить рибу.

ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ

СТІЛЬЧИК НА РЕМІНЦІ

Складний стільчик на рибалці - річ незамінна. Але при зміні місця носити в руках його незручно. Досвідчені рибалки при переходах зазвичай підвішують стільчик на пояс так, щоб він не заважав ходьбі. Для цього можна скористатися додатковим тонким ремінцем.

ЩОБ ГОРОХ НЕ СПАДАВ

При насадженні на гачок гороху жало пропускається не між половинками зернятка, а поперек їх. Так насадка буде надійніше триматися на гачку.



САМОРОБНИЙ ЧЕРПАК

При ловлі з човна під час дощу, а часом і в суху погоду в неї іноді потрапляє вода, що створює незручності. Вичерпати воду можна черпаком, виготовленим зі звичайної пластикової пляшки, розрізавши її ножицями або ножем навскоси.

Каскад ставків села Деражне(+ФОТО)

ЩОБ НАСАДКИ З КАШІ НЕ СПАДАЛИ З ГАЧКА

Пшоняна, кукурудзяна і геркулесова каші погано тримаються на гачку. В цьому випадку краще всього зробити комбіновану насадку, додавши в згадані каші трохи борошна для щільності. Розім'ята з борошном каша зберігає і свої властивості, і свій аромат, а ось на гачку тримається значно краще. Однак не варто додавати занадто багато борошна: надто щільних насадок риба не любить.

Джерело: На рибалку!

Статті до теми:
Чи ловиться риба на Басовому Куті?
До уваги рибалок: з початку квітня на Рівненщині забороняється ловити рибу





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ