Ми у Facebook
27.06.2018, 16:00

У Міжнародний день на підтримку жертв катувань із рівнянами спілкувалися про тортури

Фото Вікторії Назарук

Представники громадської організації «Україна без тортур» провели в центрі Рівного інформаційну кампанію, спрямовану на привернення уваги до катування, приниження людської гідності.
У свідомості багатьох слово тортури мало асоціюється із поняттям демократії, проте воно набуває особливого значення в умовах сьогодення.


Фото Вікторії Назарук
Фото Вікторії Назарук


На жаль, за статистикою, щохвилини в Україні хтось зазнає морального чи фізичного насилля. І відбувається це не лише на територіях, де відбуваються військові дії, але й в умовах мирного сьогодення.
У кожному населеному пункті діють місця несвободи, де найчастіше людина піддається жорстокості з боку оточуючих. Громадяни звикли, що це поняття означає переважно в’язниці, слідчі ізолятори, але психіатричні лікарні, хоспіси, будинки для літніх людей, школи-інтернати, військові частини також належать до цієї категорії. У таких установах опиняються люди, які позбавлені опіки рідних, мають вади здоров’я й не можуть самостійно подбати про себе. Найчастіше активісти фіксують факти жорстокого поводження саме тут.

Фото Вікторії Назарук
Фото Вікторії Назарук


Тортури заборонені Конституцією та Законами України, міжнародними угодами, проте це не мінімізує їх кількість.

Фото Вікторії Назарук
Фото Вікторії Назарук


Координатор акції у Рівному Андрій Преподобний зазначає, що громадськість мало тримає на контролі ситуацію із дотриманням прав людини у місцях несвободи. Часто громадським активістам взагалі складно потрапити до таких установ. Керівництво закладів не хоче йти на контакт, допускати проведення мінімальних моніторингів. Ситуація ж сьогодні стоїть особливо гостро. Заподіяти шкоду іншому, можна не лише, порушивши правові норми, але й виявляючи не гуманність у спілкуванні, на яку заслуговує будь-хто.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ