Ми у Facebook
29.06.2018, 13:00

Собак Бойка таки виселять з радіозаводу?

Фото Володимира Миколайчука.

Не один рік тягнуться судові справи проти розплідника тибетських мастифів, який утримує відомий в Рівному бізнесмен Юрій Бойко.
Міська влада намагається виселити собак із території радіотехнічного заводу, але процес "завис" у судах. Нещодавно Апеляційний суд Рівненської області відхилив чергову скаргу адвокатів розплідника. Чи означає це, що собак звідти вивезуть?

Сайт "Судова влада України" повідомив, що Юрій Бойко самовільно зайняв ділянку на вулиці Данила Галицького, 25. "Договір оренди закінчився ще 27 листопада 2014 року. Відтоді утримувач розплідника користується територією незаконно, без погодження з Рівненською міською радою", – вказує ресурс.

У Рівному собаки з приватного розплідника пошматували пенсіонера (+ФОТО)

Захисники бізнесмена вже програли декілька судів. Зокрема, ще 19 січня Апеляційний суд Рівненської області залишив заочне рішення Рівненського міського суду від 20 жовтня 2017 року без змін. Ним, зокрема, утримувача розплідника зобов’язано звільнити земельну ділянку.

Пси Бойка: розплідник “показує зуби” в суді


Юристи оскаржували і виконавчий лист, але безрезультатно. Скаргу міський суд Рівного вкотре відхилив. І от своє слово сказав Апеляційний суд Рівненської області. Він залишив апеляційну скаргу захисників Бойка без задоволення. Своє рішення мотивували тим, що "наведені позивачем порушення норм процесуального права, допущені судом першої інстанції, не можуть бути підставою для задоволення апеляційної скарги, оскільки носять формальний характер і мають на меті штучне затягування виконання судового рішення". Фактично це означає, що розплідник має з’їхати з території радіозаводу.

"Наступного дня після цього рішення на територію заводу прийшли державний виконавець та залучені ним особи, вчиняли дії для того, щоб виконати рішення, але дії були відкладені з об’єктивних причин. Як далі органи влади діятимуть – невідомо, ми теж шукаємо юридичні варіанти виходу із ситуації. Твердження, що Юрій Бойко займає земельну ділянку радіозаводу – незаконно, то воно неправдиве. Адже бізнесмену не належить жодне майно на території підприємства. Ми жодним чином не затягуємо судовий процес, адже лише користуємося правом оскаржувати рішення, з якими не згідні", – говорить адвокат, який представляє інтереси розплідника, кандидат юридичних наук Олег ЗРАЖЕВСЬКИЙ.

Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами