Ми у Facebook
30.06.2018, 09:09

Дві третини громадян України засуджують тих, хто незаконно отримує соціальну підтримку – дослідження

Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового Банку провели опитування щодо поінформованості населення з питань системи контролю при призначенні та наданні соціальної підтримки в Україні.
Його результати були презентовані під час круглого столу з питань соціального інспектування, що відбувся у Києві. Тематика заходу, у якому взяли участь експерти Мінсоцполітики, Світового банку, представники обласних управлінь соціального захисту з усієї України, охоплювала поточний стан соціального інспектування, шляхи його вдосконалення та створення сучасних механізмів контролю під час надання соціальної підтримки.

У ході соціологічного дослідження більшість населення – 67,2% опитаних – висловили негативне ставлення до тих, хто навмисно подає недостовірні дані заради отримання допомоги від держави. При цьому 18,2% ставляться байдуже, а ще 5,9% не засуджують або ставляться з розумінням.

Переважна більшість (67,4%) населення згодні з тим, що потрібно притягати до матеріальної відповідальності осіб, які навмисно приховують або підробляють дані задля неправомірного отримання допомоги. При цьому значна більшість населення (від 70 до 90%) схвалює дії, до яких може вдаватися соціальний інспектор для ефективного контролю за дотриманням норм законодавства під час надання соціальної підтримки. А 40,7% опитаних підтримують створення неупередженої служби контролю у цій сфері.

Дослідження було проведено в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що реалізується Міністерством соціальної політики України за сприяння Світового банку, однією зі складових якого є створення ефективних механізмів контролю при наданні соціальної підтримки.

Дане опитування охоплює 3005 домогосподарств та є репрезентативним для всього населення України.

Джерело: Міністерство соціальної політики України





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ