Ми у Facebook
07.07.2018, 11:07

У Рівному поки що проїзд для пільговиків залишається безкоштовним

Нещодавно Уряд затвердив порядок монетизації пільг на проїзд. Це означає, що українці, які користувалися пільговим проїздом, отримуватимуть на руки гроші, якими і розраховуватимуться за квитки.
Значну роль у цьому процесі відіграють місцеві ради:

“Згідно з постановою Кабінету Міністрів України на Рівненську ОДА покладені обов’язки затвердити розмір щомісячної плати на пільговий проїзд мешканців області у міжміському та приміському транспорті. А далі щодо подальшої монетизації і подальших виплат рішення повинні приймати органи місцевого самоврядування. Міські та районні ради повинні прийняти рішення щодо відшкодування плати за проїзд. Ми цей процес не контролюємо. Згідно з постановою органи місцевого самоврядування повинні повідомити інформацію щодо монетизації Міністерству соціальної політики”, - зазначає Начальник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір МИСЮРА.

Хто повинен вирішити, коли в області пільговикам даватимуть гроші на проїзд


У Рівному міська рада поки що жодних рішень не приймала щодо монетизації пільг:

До 1 червня планують затвердити виплати пільговикам за проїзд

“Поки що невідомо, коли це питання винесуть на розгляд сесії міськради, рішення ще не прийняли. Більше того, як мені доповів заступник Сергій Васильчук, ні одна міська рада такого рішення поки не прийняла. Поки що ми роздумуємо над цим питанням.Також не можна сказати точно, до якого часу буде безкоштовний проїзд. Ми будемо орієнтуватися по інших містах”, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ