Ми у Facebook
08.07.2018, 12:08

В Естонії громадський транспорт тепер безкоштовний

Фото з slovoidilo.ua.

Рівняни, натомість, не в захваті від власного міського транспорту.
Як повідомляє видання "Слово і діло" з посиланням на видання "Страна", Більшість громадян Естонії з 1 липня можуть скористатися безкоштовним проїздом у місцевому транспорті.

Хто повинен вирішити, коли в області пільговикам даватимуть гроші на проїзд

У більшості повітів країни проїзд зробили безкоштовним для місцевих жителів. А в столиці Естонії - Талліні, за проїзд в громадському транспорті не потрібно платити з 2013 року. Решта чотири повітиможуть перейти на нову систему у зручний для них час.

«Як результат безкоштовного транспорту, люди стали виходити вечорами, у вихідні, залишати свою машину вдома. І відчуваючи економію, вони виходять і витрачають свої вільні гроші, своє дозвілля. І це, як результат, звичайно, стимулює місцеву економіку. Місцеві товари, місцеві послуги», - сказав представник мерії Талліна Алан Алакюла.

До 1 червня планують затвердити виплати пільговикам за проїзд

Натомість рівняни не надто задоволені власним міським транспортом. Як пишуть користувачі соцмережі Фейсбук у групі "Рівняни", у естонців таке "благо" є давно, а в Рівному можуть запровадити монетизацію пільг на проїзд, тобто пільговики отримуватимуть певну суму для оплати проїзду.

У Рівному поки що проїзд для пільговиків залишається безкоштовним


Деталі про те, коли може з’явитися монетизація у місті Рівному, читайте у наступних матеріалах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ