Ми у Facebook
11.07.2018, 12:17

Хакери з території Росії атакували важливе українське підприємство

Фото Фокус

Відбувалася атака на об’єкт критичної структури країни.
Співробітники СБ України блокували спробу реалізуваьти кібератаку на мережеве обладнання товариства «Аульська хлоропереливна станція», яке є об’єктом критичної інфраструктури країни.

Фахівці спецслужби у сфері кібербезпеки встановили, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами та системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були умисно уражені комп’ютерним вірусом VPNFilter з території РФ.

Кібератака могла призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії. Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яке забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України.

Українських захисників у зоні ООС обстріляли 21 раз


У тісній взаємодії з адміністрацією товариства вдалося попередити потенційну техногенну катастрофу. Для блокування ураження комп’ютерним вірусом інших складових інформаційно-телекомунікаційних систем об’єкту критичної інфраструктури, недопущення можливих катастрофічних наслідків, фахівцями СБУ у взаємодії із працівниками провайдера та «Аульської хлоропереливної станції» шкідливе програмне забезпечення VPNFilter локалізували і знишкодили.

В Україні затримали хакера, якого шукали правоохоронці 30 країн світу (+ФОТО, ВІДЕО)

Фахівці СБУ ще в травні фіксували прояви підготовки російських спецслужб до проведення кібератаки на об’єкти державного та приватного секторів з використанням саме комп’ютерного вірусу VPNFilter.

Довідка: VPNFilter — багаторівневе модульне шкідливе програмне забезпечення з універсальними можливостями, які забезпечують проведення як кіберрозвідки, так і деструктивних кібероперацій. Завдяки поетапному розгортанню роботи Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ гарантує сталий ефективний захист об’єктів критичної інфраструктури держави.

Про це повідомили з прес-центру СБ України, ssu.gov.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини