Ми у Facebook
16.07.2018, 09:05

Голова ОТГ поїде до Президента через гімназію на Рівненщині

Очільник громади має намір бути біля Адміністрації Президента уже сьогодні, 16 липня.
Не так давно протестувальники навіть перекривали трасу, аби звернути увагу на свою проблему.

– Ми навчаємося за різними навчальними планами. У нас заклад із поглибленим вивченням іноземної мови. Про що нам і закидають, що громада витрачає на нас більше коштів, бо існує поділ на групи, – зазначала директор гімназії Надія РУДЕНКО у своєму коментарі для ОГО.

ЧИТАЙЕ БІЛЬШЕ: Бунт проти переїзду гімназії: чому в Млинові вчителі опираються оптимізації

Очільник Млинівської ОТГ вирішив вирушити до Петра Порошенка:

- Я проситиму, щоб нам додали коштів на фінансування освітніх потреб в громаді. Через те, що грошей не вистачає, ми змушені робити такі непопулярні кроки й об’єднувати під одним дахом два навчальні заклади. І через це виникає певний супротив людей, - зазначає голова Млинівської об’єднаної територіальної громади Дмитро ЛЕВИЦЬКИЙ.

Нагадаємо, у планах оптимізації громади чиновники порушень не бачать. В управління освіти кажуть: про конфлікт знають, не раз спілкувалися з учасниками, але децентралізація дозволяє керівнику ОТГ провести оптимізацію.

– Очевидно, що два навчальні заклади, які знаходяться поруч, складно утримувати. Тому план, запропонований Млинівською ОТГ, на мій погляд, можна вважати оптимальним. Думаю, він буде втілений у життя, – додає начальник управління освіти та науки Рівненської ОДА Григорій ТАРГОНСЬКИЙ.



Як стало відомо пізніше, делегація з Рівненщини вирушила з пікетом не до Адміністрації, а до Міністерства освіти та науки. Як повідомляє видання Все, vse.rv.ua, освітяни, старости Млинівської ОТГ та голова громади Дмитро Левицький від ранку мітингують під стінами Міносвіти. Вимога та ж - збільшити освітню субвенцію для громади щоби запобігти закриттю шкіл ОТГ.







На правах реклами