Ми у Facebook
20.07.2018, 14:25

Як живеться літнім людям в пансіонаті на Рівненщині

Про це дізналися депутати, які ознайомилася з роботою комунального закладу «Тучинський геріатричний пансіонат» Рівненської обласної ради.
Даний заклад створений у 2001 році. Загальна його територія складає 24 га., на якій розміщено два корпуси, де проживають підопічні. Крім того, функціонує підсобне господарство (корови, свині, коні та бджолосім’ї), що дає можливість забезпечувати мешканців пансіонату м’ясом, молоком, овочами, фруктами. Аби мати можливість відвідувати богослужіння для пенсіонерів збудували церкву.

Українські пенсіонери за межею абсолютної бідності


За словами директора пансіонату Олександра Демчука, усі мешканці забезпечені одягом, раціональним чотириразовим харчуванням, цілодобовим медичним обслуговуванням, засобами реабілітації, медикаментами, комунально-побутовим обслуговуванням, стаціонарним лікуванням на базі лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я та організацією культурно-масової і оздоровчо-спортивної роботи.

Ініціатива добра: у Луцьку пенсіонери можуть взяти хліб безкоштовно (+ФОТО)

«Ми не стоїмо на місці, і постійно намагаємося розвивати заклад. Так, цього року обов’язковим для нас – це добудова харчблоку та утеплення першого корпусу пансіонату», - зазначив Олександр Демчук.



Також він наголосив, що є потреба у спеціальному автомобілі для перевезення інвалідів до закладів охорони здоров’я.




В свою чергу керівник департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак запевнив, що такий автомобіль найближчим часом буде передано для пансіонату.




Оглянувши усі приміщення закладу та поспілкувавшись з його мешканцями члени комісії в складі Тетяни Воронко, Миколи Лобчука, Степана Бузяна під головуванням Бориса Бірука відзначили, що першочергово потрібно збільшити штатних працівник. Зокрема, мова йде про пральне відділення закладу, де працює дві особи, які до того ж займаються ремонтом одягу літніх людей. Разом з тим, депутати відмітили хороші умови проживання, професіоналізм керівника, небайдужість та турботливе ставлення колективу до своїх підопічних.

Довідково: Заклад є стаціонарною соціально-медичною установою. До нього приймаються на державне утримання особи похилого віку, які досягли пенсійного віку, та інваліди першої і другої групи, старші за 18 років, які за станом здоров'я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, яким згідно з медичним висновком не протипоказане перебування у закладі та які не мають працездатних родичів, зобов'язаних їх утримувати за законом.

Нині середні витрати на 1 підопічного в день у І півріччі 2018 року за рахунок різних джерел фінансування становили 324,46 грн. (на харчування 49,85 грн, на медикаменти 7,32 грн).

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради.
Фото теж надані прес-службою РОР.





На правах реклами