Ми у Facebook
25.07.2018, 17:29

В Україні створили більше 700 об’єднаних територіальних громад

Урядовці підкреслюють - реформа децентралізації проходить успішно.
Вже утворили 753 ОТГ, з яких 665 працює в активних бюджетних взаємовідносинах з центральною владою. Також це передані на місця можливості і повноваження, які дозволяють збирати податки, складати стратегії розвитку, визначати пріоритети, залучати інвестиції і змінювати якість життя простих українців у громадах.

Уряд визнав спроможними три ОТГ на Рівненщині


Про це в ефірі програми «Економічний прорив» з Павлом Шереметою на радіо «НВ» зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Процес об’єднання громад є добровільним і наразі ми не можемо спрогнозувати їх кількість, але цей процес ми плануємо. До початку децентралізації в Україні було майже 12 тисяч громад, які різнилися як за своєю територією, так і кількістю населення. На сьогодні вже сформовано і затверджено Урядом 1206 перспективних планів ОТГ, які об’єднують 7913 територіальних громад. Це не вся територія України, але після того, як у процес об’єднання включаються міста обласного значення, ми будемо мати до 1400 сформованих ОТГ», - наголосив Геннадій Зубко.

Про це повідомляє Урядовий портал, kmu.gov.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ