Ми у Facebook
28.07.2018, 18:00

Президент України знову висловився про Томос

president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наголосив, що мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної Церкви в Україні.
«Томос про автокефалію довершить утвердження незалежності і самостійності нашої держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян… Особливо тих, котрі зараз перебувають поза спілкуванням із вселенським православ’ям», - наголосив Глава держави на урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Рада проголосувала за автокефалію української церкви

Глава держави нагадав, що з перших днів свого президентства поставив за мету добиватися створення Єдиної Помісної Православної Церкви та визнання цієї Церкви Вселенським Патріархом. «Автокефалія – це питання нашої незалежності. Це – питання нашої національної безпеки. Це – питання всієї світової геополітики. Армія – боронить нашу землю. Мова – боронить наше серце. Віра – боронить нашу душу», -впевнений Президент.

Вселенський Патріарх Варфоломій розпочав процес створення Української помісної православної церкви

Стосовно того, коли ж Українська церква отримає автокефалію, Президент не уточнив - Петро Порошенко нагадав, що в Писанні сказано, що нам не дано знати часи і строки.

«Але я вірю в те, що фінальне рішення Вселенського буде справедливим по відношенню до України. Дорогі друзі, час автокефалії Української Помісної Православної Церкви точно настав», - підкреслив Президент.


За повідомленням офіційного сайту Президента України, resident.gov.ua.

Довідка: Томос (грец. τόμος) — указ, декрет, окружне послання предстоятеля помісної православної церкви у деяких важливих питаннях церковного устрою. Шляхом надання томосу деякої частини «материнської» (кіріархальної) церкви офіційно проголошується автономія в управлінні або автокефалія. У томосі використовується урочистіший та повніший підпис, ніж в інших патріарших указах (Вікіпедія).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ