Ми у Facebook
29.07.2018, 13:31

На Рівненщині учасники АТО можуть пройти реабілітацію разом з рідними

Фото rv.gov.ua.

Це можливо в Республіканському центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравми, який від початку цього року вже прийняв 65 пацієнтів.
Заклад почав працювати в кінці 2017 року при обласному госпіталі ветеранів вйни, що у селищі Клевань Рівненського району. Це перше подібне відділення у державному секторі в системі МОЗ.

Фото rv.gov.ua.
Фото rv.gov.ua.



Після війни: список пільг для учасників АТО (+ІНФОГРАФІКА)

Центр передбачений для учасників АТО з наслідками після важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Оснащений сучасним обладнанням та облаштований спеціальними, багатофункціональними палатами. Для пацієнтів є спільний простір, де можна проводити час, зокрема у великому басейні чи тренажерному залі.

Фото rv.gov.ua.
Фото rv.gov.ua.


Після війни: учасники ООС мають такі ж пільги, що й учасники АТО

Учасники АТО, які є інвалідами першої групи і потребують сторонньої допомоги, мають змогу перебувати на лікуванні разом із супроводжуючими особами: дружинами, мамами. При цьому проводиться психологічна і фізична реабілітація для цілої родини. З пацієнтами і членами їх сімей працюють кваліфіковані психологи, фізичні терапевти.

В цілому, за перше півріччя цього року в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни пролікували 2018 пацієнтів, з них 489 учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua.





На правах реклами