Ми у Facebook
05.08.2018, 09:02

Понад 6 млн грн – на якісну воду

На сесії 27 липня депутати обласної ради внесли зміни до Обласної програми "Питна вода Рівненської області на 2006 – 2020 роки» в частині фінансування в поточному році.
На реалізацію заходів, передбачених програмою, з державного, місцевих та інших бюджетів цьогоріч має бути спрямовано 6 281,180 тис.грн.

Зокрема, понад 5,1 млн грн на умовах співфінансування передбачено на технічне переоснащення водозабірних свердловин на ділянці села Горбаків Гощанського району. Крім того, 120 тис. грн спрямовуються на виготовлення схеми оптимізації роботи систем водопостачання та водовідведення у м. Острог.



Понад мільйон гривень планує освоїти «Рівнеоблводоканал» задля аналізу питної води та стічних вод. Зокрема, за 454,8 тис.грн. підприємство має намір придбати обладнання для здійснення контролю за кількістю та якістю стічних вод для хімічної лабораторії з аналізу стічної води. Ще 561,7 тис.грн. – на обладнання для здійснення контролю за кількістю та якістю питної води для хіміко-бактеріологічної лабораторії з контролю якості питної води.

Основне фінансове навантаження за Обласною програмою «Питна вода 2006-2020 роки» лягає на державний бюджет.

Результат, який очікується від успішної реалізації програми, - зменшення надходження шкідливих речовин у джерела питного водопостачання, забезпечення населення Рівненщини якісною питною водою, економія енергоносіїв у системах питного водопостачання, попередження аварій та запобігання техногенним катастрофам на водопровідно-каналізаційних об’єктах області.



У той же час, на думку голови постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури Миколи Кучерука, яку він висловив ще під час засідання комісії, а також на сесії, програму заходів, які фінансуються за рахунок цієї обласної програми, доцільно розширити. Передусім, вважає депутат, варто більшу увагу приділити тим районам Рівненщини, які мають проблему з надмірним вмістом заліза у воді. А відтак потребують встановлення станцій знезалізнення. - повідомляє Рівненська обласна рада









На правах реклами