Ми у Facebook
04.08.2018, 09:03

На Рівненщині створили Центр громадського здоров’я

rv.gov.ua.

Фахівці цього центру займатимуться збереженням здоров’я населення.
Як повідомила в.о. керівника закладу Олена Гандзюк, нова структура утворилася шляхом об’єднання трьох центрів: профілактики та боротьби зі СНІДом, статистики та здоров’я. Впродовж декількох місяців тривала підготовча і організаційна робота до запуску установи – створення комісії з реорганізації, процедура скорочення та переведення працівників.

Як вберегтися від гепатиту "А"?


Офіційно заклад зареєстровано 30 липня і вже видано перший наказ – введення штатного розпису в дію.

На Рівненщині учасники АТО можуть пройти реабілітацію разом з рідними


«Створення єдиної системи громадського здоров’я – обов’язок України перед ЄС. І це правильно. Адже величезні гроші виділяються на лікування важких захворювань, проте починати потрібно саме з профілактики здоров’я. І Рівненщина – одна з перших областей, де було прийняте рішення про створення Центру. До цього профілактика захворювань у нас здійснювалась різними організаціями. Зі створенням нової структури консолідуються зусилля для реклами здорового способу життя», - розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Центр громадського здоров’я працюватиме за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, 38. Серед основних завдань якого – збереження здоров’я населення та профілактика захворювань, виявлення пріоритетних проблем в галузі, епіднагляд за хворобами, забезпечення готовності та планування на випадок надзвичайних подій.

Мережу центрів громадського здоров’я створюють по всій Україні. На національному рівні ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» розпочав функціонувати наприкінці 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua.





На правах реклами