Ми у Facebook
11.08.2018, 16:03

Податкові зміни: за освітні послуги тепер платити менше

Фото з Інтернету

До Податкового кодексу України внесено зміни: відтепер громадяни мають право на податкову знижку за сплачені освітні послуги дошкільних, шкільних та позашкільних закладів освіти.

Податківці Рівного звертають увагу рівнян на те, що 25 липня поточного року Президент України підписав Закон України від 03.07.2018 р. № 2477-VIII, яким внесено зміни до Податкового кодексу України.

Змінами передбачено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із Сімейним кодексом України, у тому числі аліменти, що виплачуються нерезидентом.

Також передбачено, що громадяни, які сплачують за освітні послуги, що надаються дошкільними, шкільними та позашкільними закладами освіти, мають право на податкову знижку. Раніше таке право надавалося лише за послуги, сплачені на користь вітчизняних закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Закон набирає чинності з дня, що настає за днем опублікування.





На правах реклами