Ми у Facebook
09.08.2018, 18:35

Українська омбудсмен розповіла, чому виникають проблеми із обміном Сенцова

Людмила Денісова facebook.com/denisovaombudsman

Захисниця прав людини повідомила новини щодо ситуації навколо українського політв’язня.
“Поговорила із Уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою про можливі шляхи вирішення ситуації зі станом здоров’я Олега Сенцова. Йшлося й про можливий обмін Олексія Седікова на Олега Сенцова. Тетяна Москалькова сказала, що є юридичні нюанси – Росія вважає Олега Сенцова громадянином Російської Федерації, тому обмін громадянина Росії на громадянина Росії неможливий. На моє зауваження, що є документальне підтвердження з боку РФ, що Олег – громадянин України, і він по всіх документам прибув відбувати покарання в Лабитнангі, в ІК-8 саме як громадянин України, почалася так би мовити «стара пісня»… всі кримчани, які не відмовилися від громадянства РФ, автоматично набувають російського громадянства”, - зазначила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у мережі Фейсбук.



За словами української омбудсмена, ситуація з Олегом Сенцовим потребує швидкого реагування, а тому вона звернулася до Тетяни Москальковою, щоб вона організувала переведення Олега в московський інститут, або ж у лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

Українська омбудсмен попросила у німецької колеги сприяти зустрічі з Сенцовим

За словами Людмили Денісової, звернення мами вже передали в Спецкомісію по помилуванню, українська омбудсмен Уповноваженого РФ пришвидшити цю справу щодо помилування або обміну з огляду на критичну ситуацію.

Нагадаємо, що Олег Сенцов відбуває 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі.Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

На фасаді мерії в Парижі розмістять фото Олега Сенцова


Кінорежисер оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів.

Сьогодні, 9 серпня, Сенцов голодує уже 88 день. Його адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що у Сенцова значно погіршився стан здоров’я.





На правах реклами