Ми у Facebook
11.08.2018, 19:05

Як працюють реабілітаційні центри для дітей

Вивчали депутати профільної комісії.
На минулому засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Михайла Вервеги члени комісії розглянули звернення депутата Владислава Сухляка щодо вирішення питання продовження реабілітації дітей з інвалідністю до 12 років життя у КЗ «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини». Дане питання депутати вирішили вивчити на виїзному засіданні.



Так, сьогодні члени постійної профільної комісії ознайомилися з роботою КЗ «Рівненська обласна дитяча лікарня», де працює центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи та порушенням психіки.

«Центр надає допомогу для дітей з першого місяця життя і до 18 років. На сьогоднішній день тут лікується 27 дітей. За підсумками минулого року на лікуванні перебувало 450 дітей, з яких 370 – з інвалідністю. Така кількість пацієнтів пов’язана з тим, що процес лікування триває до 4 тижнів. Окрім того, протягом року діти проходять повторну реабілітацію», - зазначила завідувач центру Лілія Зорук.

У свою чергу головний лікар дитячої лікарні Віталій Бойко зауважив, що реабілітаційний центр буде розширюватися та розвиватися.

«Зараз ми вже працюємо над розробкою проекту побудови нового реабілітаційного корпусу. Аби не використовувати обласний бюджет, плануємо провести даний проект через Державний фонд регіонального розвитку», - наголосив він.

Щодо питання доцільності та можливостей продовжити реабілітацію дітей з інвалідністю до 12 років життя у КЗ «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини» члени комісії поспілкувалися з колективом даного закладу та директором Василем Ковалюком. Він ознайомив депутатів з усіма процедурами, які надає реабілітаційний центр. Зокрема, діти з вадами розвитку відвідують масаж, соляну шахту, проходять парафінотерапію та займаються лікувальною фізкультурою. Також надається психологічна, медична, соціальна реабілітація малюкам та консультація для батьків щодо подальшого їхнього лікування вдома.

Остаточні рекомендації щодо цього питання члени постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства прийматимуть на своєму черговому засіданні.

За матеріалами Рівненської обласної ради





На правах реклами