Ми у Facebook
14.08.2018, 17:20

Чи буде онука платити податок за подаровану квартиру

Фото з Інтернету

Бубуся планує подарувати свою квартиру онуці. Чи буде онука при заключенні угоди дарування платити податок на доходи фізичних осіб ?Консультує податкова.
Як роз’яснила начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м.Рівному Наталія Фесовець, оподаткування доходу, отриманого платником податку, зокрема, внаслідок прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, регламентується ст. 174 розділу IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Відповідно до норм абз. „а” пп. 174.2.1 п. 174.2 ст. 174 ПКУ вартість власності, що успадковується членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

Членами сім’ї фізичної особи другого ступеня споріднення вважаються її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.

Тобто, при даруванні бабусею онуці квартири, ставка податку становитиме 0%.





На правах реклами