Ми у Facebook
15.08.2018, 00:12

Переваги використання коркової підлоги

Хоча коркові підлоги є доволі популярними вже протягом багатьох десятиліть, не завжди люди розуміють їх позитивні сторони. Важливо розуміти особливості цього матеріалу, щоб прийняти правильне рішення щодо його вибору для підлогового покриття.
З цієї статті ви дізнаєтеся, чому технічна пробка широко використовується саме таким чином.

Ключові плюси підлоги з корка


Позитивні властивості матеріалу:

• М’яка поверхня. Це добре відчувається, коли ви ходите по підлозі. Така поверхня важлива не лише для комфорту. Вона може виконувати функцію додаткового захисту, якщо хтось з людей впаде. Тому корок – вдалий вибір для дитячих кімнат і приміщень, де проживають люди похилого віку.
• Тепло- і звукоізоляція. Внутрішня частина корку складається з мільйонів маленьких камер, заповнених повітрям. Вони діють як перешкоди на шляху звуків, холоду і спеки. Взимку така підлога затримує тепло в кімнаті, а влітку допомагає охолоджувати її. Ви зможете витрачати менше грошей на опалення та кондиціонування.
• Варіативність. Ви можете самостійно вносити зміни, щоб зробити підлогу більш відповідною до ваших смаків. Матеріал можна шліфувати, фарбувати, покривати герметиком, наносити різні малюнки.
• Гіпоалергенність. Гіпоалергенність. На відміну від килима, корок відштовхує пил, волосся, шерсть та інші дрібні частинки. Матеріал легше піддається сухому та вологому очищенню. Завдяки цьому повітря в кімнаті стає чистішим.
• Антимікробні властивості. В натуральному корку міститься речовина під назвою суберин. Вона відлякує комах та інших шкідників. Матеріал не лише захищений сам, а й захищає приміщення.
• Екологічність. Корок – повністю натуральний матеріал, який швидко відновлюється у природі й не шкодить навколишньому середовищу. З дерев знімають верхній шар кори, який заново наростає протягом кількох років. Відпрацьований матеріал розкладається без виділення шкідливих речовин.
• Простий монтаж. Установка коркової підлоги зазвичай не викликає труднощів. Листи часто мають клейку задню поверхню. Або ж використовується клей, який наноситься тонким шаром. Для фінішної обробки достатньо нанести на корок кілька шарів герметика. Якщо якась частина підлоги пошкоджена, можна вийняти один лист і замінити його новим.
• Простий догляд. При правильному встановленні з використанням кількох шарів герметика підлога не потребує складного догляду. Для цього достатньо використовувати пилосмок чи віник і вологе прибирання.





На правах реклами