Ми у Facebook
15.08.2018, 22:30

Розвінчуємо міфи про теплові насоси

Принцип роботи теплового насоса відомий вже давно. Але реалізувати його вдалося порівняно недавно. Тому багато людей досі помилково оцінюють особливості роботи цього обладнання.
Дізнатися більше про переваги і особливості його використання ви можете тут - https://mycond-heatpump.com.ua/. Ми ж розберемося в деяких неправильних уявленнях про ці пристрої. Сподіваємося, що після ознайомлення зі статтею вам буде простіше зробити правильний вибір.

Поширені помилки про теплові насоси


Розбираємося у міфах:

• «Теплові насоси дуже дорогі». Початкові затрати на придбання та встановлення обладнання можуть бути доволі високими. Але термін окупності складає близько 5-7 років, якщо раніше ви опалювали будинок вугіллям, маслом, зрідженим газом чи електроенергією.
• «Повітряне обладнання дуже шумне». Коли на ринку з’являлися перші зразки теплових насосів, вони дійсно були громіздкими й доволі шумними. Сучасне обладнання використовує новітні технології, які роблять його тихішим і одночасно підвищують енергоефективність.
• «Обладнання неефективне холодною зимою». Температура підземних шарів, з яких і акумулюється тепло, є доволі стабільною завжди. Тому ефективність роботи насосу не надто залежить від температури повітря на вулиці. При похолоданні вона знижується, але все одно обігрів помешкання не припиняється.
• «Тепловий насос може ефективно працювати лише з теплою підлогою». Дійсно, це обладнання найкраще використовувати для підігріву підлоги. Але воно цілком ефективно працює й зі звичайними радіаторами.
• «Сучасні пристрої не підходять для старих будівель». Насправді теплові насоси можна інтегрувати навіть у складні системи опалення старих будинків. Головне – потурбуватися про термоізоляцію об’єкта.
• «Обладнання займає багато місця». Більшість компонентів системи встановлюються за межами будинку, а тому не заважатимуть вам. Внутрішній блок є достатньо компактним, щоб його можна було використовувати навіть в невеликих будівлях.
• «Тепловий насос можна використовувати лише для опалення». Взимку – так. А влітку обладнання замінює кондиціонер, оскільки здатне охолоджувати приміщення. Для цього багато насосів мають реверсивний клапан. Досить повернути його, щоб змінити напрямок потоку охолоджуючи рідини.
• «Тепловий насос потребує частого ремонту». Оскільки обладнання не працює на паливі, воно є надійнішим у порівнянні з традиційними опалювальними приладами. Рекомендується запрошувати спеціаліста для регулярних перевірок не рідше одного разу в 2 роки. При використанні наземних систем перевірки бажано проводити частіше.





На правах реклами