Ми у Facebook
15.08.2018, 22:38

Переваги та недоліки електричної ланцюгової пилки

Електричні ланцюгові пилки мають ряд суттєвих переваг у порівнянні з бензиновими моделями. Завдяки цьому такі інструменти є вдалим вибором для новачків. Але, як і в будь-якій іншій техніці, існують і недоліки.
Ми вирішили розібратися в усіх аргументах «за» і «проти», щоб допомогти вам зробити правильний вибір за посиланням.

Переваги


Ось які плюсі електричних пилок можна вважати найбільш значущими:

• Увімкнений інструмент не виділяє шкідливих речовин. Вихлопні гази є неминучим супутником працюючого двигуна внутрішнього згоряння. Завдяки меншій кількості рухомих частин інструмент також виділяє менше пилу. Така чистота дозволяє використовувати електропилку в закритому приміщенні. Оскільки двигун внутрішнього згоряння виділяє багато отруйних вихлопних газів, він повинен працювати на відкритому повітрі або в приміщенні з хорошою вентиляцією.
• Менший рівень шуму. Бензопила є доволі гучною, що обмежує їх використання в густонаселених локаціях. Наприклад, може виникнути проблема, якщо ви хочете обрізати дерева й не потурбувати сусідів.
• Звичайний дротовий інструмент часто є дешевшим, ніж бензиновий. Акумуляторні моделі дорожчі, але вони потрібні далеко не завжди.
• Просте використання робить електропилку вдалим вибором для людей, які раніше не працювали з таким інструментом. Не потрібно заправляти його бензином і оливою, затягувати численні кріплення. Більш простим є увімкнення і вимкнення пилки. Це дозволяє швидше реагувати на неочікувані ситуації.
• Менше вібрації – менше навантаження на руки. При роботі з потужним бензиновим інструментом рекомендується використовувати спеціальні рукавиці, які частково гасять вібрацію. Електричні моделі більш зручні в роботі протягом тривалого часу.

Недоліки


Тепер назвемо кілька мінусів електропилки:

• Радіус дії обмежений довжиною електричного проводу. Проблему можна вирішити використанням подовжувача чи акумуляторного інструменту. Також шнур може заплутуватися і заважати під час роботи.
• Електропилки є менш потужними, ніж бензинові моделі. Останні використовуються для інтенсивної роботи. Але для багатьох звичайних побутових задач цілком достатньо і потужності електроінструменту.

В цілому можна сказати, що переваги електричної ланцюгової пилки є більшими, ніж її недоліки. Проблеми з радіусом дії й електричним проводом цілком можна вирішити. Взамін ви отримуєте зручність, простоту обслуговування, можливість роботи в закритих приміщеннях та густонаселених районах.





На правах реклами