Ми у Facebook
19.08.2018, 08:30

Зміни: Парковки працюватимуть по - новому

Фото з Інтернету

Починаючи з вересня 2018 року на паркувальних майданчиках України будуть діяти нові правила, які регламентуються недавно прийнятим законом. Посилюються правила контролю за водіями і паркувальниками, а оплата за стоянку автомобіля повинна здійснюватися тільки в паркоматах.
Робота парковок тепер буде офіційно контролюватися за допомогою камер відеоспостереження. У разі, якщо водій не оплатив паркування, буде стягуватися штраф у двадцятикратному розмірі до вартості однієї години на стоянці. В середньому, година паркування в місті коштує 7 гривень, виходячи з цього штраф складе 120 грн за годину.

Також за допомогою відеомоніторингу спеціальні інспектори контролюватимуть якість роботи паркувальників, які тепер не мають права приймати готівку, а тільки лише стежать за роботою обладнання і дотриманням правил паркування. Будь-які порушення в роботі платних парковок будуть обкладатися штрафом в розмірі від 850 до 1190 грн.

У разі паркування в недозволеному місці, інспектор звертається в поліцію для того, щоб правоохоронці виписали штраф або відправили транспортний засіб на штрафмайданчик.


У багатьох містах України досі недостатньо обладнаних парковок. Часто стоянки організовуються стихійно і з повною відсутністю дотримання правил. Тому, невідомо, наскільки повноцінно вдасться реалізувати новий закон на практиці.

Для порівняння, припаркуватися в центрі великих міст Ізраїлю буває не просто, так як в країні давно вже діють законодавчі правила, що регламентують роботу стоянок для автомобілів. Але є і безкоштовні варіанти в менш густонаселених районах. Наприклад, в місті Хайфі знаходиться найбільша кількість безкоштовних парковок, які розташовані, в основному, на околицях.

Джерело - jewishnews.com.ua





На правах реклами