Ми у Facebook
25.08.2018, 13:00

Спортсмени-паралімпійці повернулися в Україну з тріумфом (+ВІДЕО)

Українські спортсмени цього року вибороли 106 медалей – 33 золотих, 44 срібних і 29 бронзових.
Національна паралімпійська збірна команда з плавання виборола цьогоріч більше як 100 медалей, уже вдруге очоливши Топ країн на чемпіонаті Європи. Україну на змаганнях в Ірландії представляло 48 спортсменів із 13 областей.

Паралімпійці з Рівненщини здобули ще дві медалі (+ФОТО)


Вітчизняних спортсменів зустрічали в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомляє 5 канал.

48 спортсменів представили Україну на чемпіонаті Європи з плавання серед паралімпійців, 19 – стали чемпіонами. Єлизавета Мерешко – цьогорічна мультимедалістка. Вона продемонструвала найкращий результат не лише серед жінок, але й в загальному заліку – виборола п'ять золотих і три срібні медалі.

У Рівненському апеляційному господарському суді працює чемпіон



Відео належить 5 каналу

Зізнається: "Я завжди критично ставлюся до свого результату… Багато працювали, дуже багато старалися, і праця далася в знаки".

Анна Гонтарь – 14-річна дебютантка чемпіонату Європи від України. Її результат – золота, срібна та дві бронзові медалі. Зізнається, що плавати почала винятково задля реабілітації, але гарні результати відзначили тренери. А батьки та друзі – підтримали.

"Мені легше у воді стає, для мене вода – це все, це моє життя!.. Я коли вперше виступила на змаганнях, я показала дуже гарний час. И вони були дуже здивовані й почали возити мене далі по змаганнях", – розказує юна чемпіонка з плавання.

Шість медалей виборов і Євгеній Богодайко – три "золота" і три "срібла". У свої 24-ри спортсмен вже виступав на паралімпіаді у Ріо: "Я не буду приховувати, ми отримуємо за це гроші. Ми працевлаштовані, ми працюємо. Це наша повноцінна робота. Це все-таки і хобі, й інтерес, і робота. Це наше життя".

Українські спортсмени святкують перемогу і захоплено розповідають про підтримку української діаспори в Ірландії. Але вже для паралімпійської збірної розпочинається нове змагання – за кількість місць для участі в Паралімпіаді-2020 в Токіо.

На цьогорічних змаганнях із плавання українська паралімпійська збірна виборола 106 медалей, зайнявши перше місце серед країн-учасниць. На рахунку українських спортсменів 33 золотих, 44 срібних і 29 бронзових медалей.

Про це повідомляють Анна Брикова, Микола Лебедєв.





На правах реклами