Ми у Facebook
23.08.2018, 08:24

У школі після небезпечного ремонту нарешті можна вчитись

Залишається завершити ремонтні роботи з використанням якісних матеріалів.
Нагадаємо, у травні цього року дітей у школі труїв клей


Рівненський обласний лабораторний центр повідомляв громадськість, що за зверненням батьків НВК “Колегіум”, що в м.Рівне з приводу специфічного запаху в гімнастичній залі навчального закладу, спеціалістами Центру проведені необхідні дослідження та виявлено значне забруднення приміщення токсичними речовинами. Вміст фенолу в повітрі перевищував гранично допустиму концентрацію в 11 разів, а формальдегіду – у 2,4 раза.

Для з’ясування причин забруднення робилась низка випробувань якості матеріалів, що використовувались при проведенні ремонтних робіт (лінолеум, фарба тощо) і «винуватець» таки був знайдений – клей, яким фіксувався лінолеум. Через пришвидшену здачу об’єкту в експлуатацію він не встиг полімеризуватись.

Щоб пересвідчитись чи знайдена причина була єдиною, фахівці запропонували звільнити від клею бетонну основу та повторно зробити дослідження повітря.
За результатами випробувань, що проводились наприкінці липня та в першій половині серпня, концентрації фенолу та формальдегіду в повітрі гімнастичної зали відповідали допустимим. Такі дослідження проводились нами тричі, в різний час і з використанням різних приладів, щоб повністю пересвідчитись у безпечності середовища життєдіяльності дітей.






На правах реклами