Ми у Facebook
24.08.2018, 11:26

Власники нерухомості поповнили бюджет

Фото з Інтернету

У Рівному власники нерухомості поповнили місцевий бюджет на понад 15 мільйонів гривень.

Як повідомили в ДПІ у м.Рівному, упродовж січня-липня 2018 року платники міста сплатили до бюджету громади 15, 2 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 7 млн. грн. більше проти аналогічного періоду минулого року.

Податківці нагадують рівнянам, що сплачувати податок повинні не всі громадяни - власники нерухомого майна, а лише ті, котрі володіють «зайвими» квадратними метрами.

Так, потурбуватись про сплату податку мають ті особи, які мають у власності квартиру/квартири, житлова площа яких перевищує 60 кв. м і будинок/будинки площею більше 120 кв. м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів (наприклад, квартира+будинок) податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м. Окрім того громадяни, які мають у власності житлову нерухомість, зокрема квартиру загальною площею понад 300 кв. м., або будинок площею більше 500 кв. м., зобов’язані сплатити додатково 25 тисяч гривень.

Крім того, у податковій інспекції наголошують, що ті громадяни, котрі отримали повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку від ДФС, зобов’язані не пізніше 29 серпня виконати свій конституційний обов’язок – перерахувати визначену суму до місцевого бюджету. Несплата податку своїм наслідком матиме виникнення заборгованості, відповідно – формування податкового боргу та нарахування штрафних санкцій.






На правах реклами