Ми у Facebook
25.08.2018, 17:04

Лабораторія вказала на ймовірну причину отруєння людей на весіллі

Фото з Інтернету

Нагадаємо, нещодавно на Рівненщині люди отруїлись на весіллі.У рівненському обласному лабораторному центрі розповіли, що стало збудником, який спричинив отруєння.
За результатами епідеміологічного розслідування спалаху харчової токсикоінфекції встановлено, що збудником, що спричинив отруєння людей, які були на святкуванні весілля в с. Дружба Радивилівського району, стала сальмонела ентерітідіс. Причина виникнення спалаху - вживання торту домашнього приготування забрудненого сальмонелою. Обставинами, що сприяли поширенню інфекції були недотримання особистої гігієни та технологічного процесу приготуванні їжі у кафетерії с. Дружба. Ймовірне джерело інфекції - носій, яка мала контакт з кулінарними виробами.

Як вже повідомлялось, з 14 серпня 2018 р. в інфекційне відділення Радивилівської районної лікарні з ознаками харчової токсикоінфекції почали поступати хворі, які святкували весілля 12.08.2018 року в кафетерії с. Дружба. Було госпіталізовано 15 осіб, з них 4 дітей, ще 1 хворий лікувався амбулаторно. Всього захворіло 16 людей, з них 4 дітей. Всім хворим виставлений заключний діагноз - сальмонельоз. Діагноз підтверджений лабораторно.

Бактеріологічно обстежено 48 осіб, з них 16 хворих. На мікробіологічне дослідження відібрано 9 проб харчових продуктів, 2 проби питної води та 44 змивів з об’єктів довкілля. У хворих, носія та з торта домашнього приготування, який вживали всі захворілі, виділено Salmonella enteritidis.





На правах реклами