Ми у Facebook
25.08.2018, 15:06

Як вибрати бутси в залежності від покриття поля?

Купуючи футбольне взуття, ви повинні враховувати особливості поля, на якому плануєте грати. Для кожного типу покриття краще використовувати окремі бутси. У назві кожної пари взуття повинні бути дві латинські літери. Вони й вказують на те, для якого поля призначена конкретна модель. Давайте розберемося в особливостях цих абревіатур.

FG


Firm Ground. Для поля з натуральним покриттям. Найбільш поширений варіант. Шипи виготовляють зі штучного матеріалу – фторопласту.

На штучному газоні таке взуття використовувати не рекомендується. Через те, що таке покриття є більш твердим, погіршується амортизація. Збільшується навантаження на спину і суглоби. Шипи з фторопласту можуть зламатися. Є деякі моделі, які підходять для поля з гумовою крихтою. Однак правила багатьох стадіонів забороняють використання будь-яких бутсів FG на штучному полі.

SG


Soft Ground. Для м’якого, вологого натурального газону. Бутси використовуються під час або після дощу. На підошві є 6-8 металевих шипів. Вони глибоко проникають у м’яку землю й забезпечують краще зчеплення з нею. Через наявність металевих елементів таке взуття важче в порівнянні з іншими варіантами.

Довжина шипів може бути різною, щоб максимізувати зчеплення на м’яких поверхнях і запобігти проковзуванню.

Не використовуйте це взуття для гри в приміщенні або на штучному газоні.

AG


Artificial Grass. Для штучного газону. Підошва вкрита короткими порожнистими шипами. Вони добре зчіплюються с новими полями, покритими гумовою крихтою.

TF


Turf. Універсальний варіант, оскільки підходить для різних типів покриття. Гумова підошва середньої жорсткості з великою кількістю коротких шипів добре зчіплюється з грунтом, дерном, гравієм. Підошва є дуже зносостійкою. Для покращення амортизаційних властивостей може бути додано проміжний шар з пінного матеріалу.

Такі бутси можна використовувати на непідготовлених полях, де трава поєднується з відкритим грунтом, камінцями та іншими дрібними об’єктами. Підходять вони і для якісних натуральних чи штучних газонів.

IC


Indoor Courts. Для гри в приміщенні – на гумовому покритті чи паркеті. Підошва з еластичної гуми чи поліуретану, з дрібними негострими шипами. Використовується проміжна підошва з пінного матеріалу, оскільки тверде фут зальне покриття має погані амортизаційні властивості.

Не використовуйте це взуття для гри на відкритих полях з будь-яким покриттям.

Якщо ви граєте на різних типах покриття, вам потрібно кілька пар взуття. Також можете розглянути варіант з придбанням бутсів TF.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ