Ми у Facebook
27.08.2018, 18:33

Росіяни готуються знову протестувати проти пенсійної реформи

Фото nn.by

Опозиціонер Олексій Навальний хоче провести нові мітинги.
Влада Москви не заборонила і не погодила проведення акції опозиціонера Олексія Навального, які заплановані на 9 вересня у центрі столиці Росії, але заздалегідь попередила про можливе притягнення до відповідальності учасників заходу.

Відповідь Департаменту регіональної безпеки і протидії корупції Москви Навальний оприлюднив 27 серпня у своєму блозі.

Путін знову президент. Та не всім цар

У документі повідомляється про розгляд заявки соратників Навального на проведення ходи від Пушкінської площі по вул.Тверська до вул. Охотний ряд з кількістю учасників до 30 тис. осіб.

У відповіді нагадали, що 9 вересня у Москві проводяться вибори мера, а також масові заходи на зазначених вулицях в рамках святкування Дня міста.

"За наявною інформацією, ФБК (Фонд боротьби з корупцією - ред.) планує акції прямої дії по заміні агітматеріалів ЦВК РФ і виборчого штабу Сергія Собяніна на агітматеріали ФБК і поширення цих листівок під час заявлених заходів", - зазначається у відповіді Департаменту.

А проведення передвиборної агітації в день голосування і попередній день заборонена.

"З урахуванням викладеного попереджаю, що ... організатор і інші учасники можуть бути притягнуті до відповідальності в установленому порядку", - заявили у Департаменту регіональної безпеки.

Олексій Навальний заявив, що відповідь мерії його "повністю влаштовує".

"У ній не міститься вказівок на те, що акція не узгоджена, або не пропонується інше місце проведення. За законом це означає одне: акція узгоджена ... Ну а в разі "аміни агітації" когось там притягнуть до відповідальності", - зазначив Навальний.

Росіяни протестують проти підвищення пенсійного віку

За його словами, 9 вересня акція проти підвищення пенсійного віку буде проведена на Пушкінській площі.

Нагадаємо, влада РФ хоче підвищити вік виходу на пенсію до 65 років у чоловіків і до 63 років у жінок.

До цього, 28 липня, у Росії пройшли акції протесту проти пенсійної реформи. Наймасовіший мітинг відбувся у Москві, до нього долучилися близько 10 тис. учасників. 29 липня у Москві затримали організаторів мітингу, а також ведучого заходу.

Про це повідомляє Українська правда, pravda.com.ua





На правах реклами