Ми у Facebook
31.08.2018, 12:01

Депутати клопотатимуться про нагородження упівців з Рівненщини

фото oblrada.rv.ua.

Депутати Рівненської обласної ради звернуться до Президента України з клопотанням про відзначення державними нагородами вояків УПА.
Про це під час засідання постійної комісії з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією під головуванням Ігоря Фізика заявив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Селище з Рівненщини перемогло у всеукраїнському конкурсі


«Головна мета цього проекту рішення – привернути увагу Президента України, Верховної Ради та Кабміну на справжніх Українських Героїв. Вояки УПА ціною власного життя та волі воювали за українську суверенність в умовах совєцької та німецької окупації, однак нині більшість нагород, які вони носять є недержавними, а видані громадськими організація та спілками. В той самий час співробітники НКВС та МГБ – каральних органів окупаційного режиму вже за часів незалежності неодноразово нагороджені відомчими та державними відзнаками. Тому гадаю наш з вами обов’язок виправити цю ситуацію», - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Школи з Рівненщини увійшли в ТОП-200 кращих по Україні

Під час попередньої сесії обласної ради члени постійної комісії з питань гуманітарної політики рекомендували Рівненської обласній державній адміністрації клопотати про відзначення державними нагородами упівців рівняни Василя Кирилюка, дубровичанина Степана Бакунця та сарненчанина Йосипа Крота.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради, oblrada.rv.ua





На правах реклами