Ми у Facebook
04.09.2018, 20:20

5 вересня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У середу, 5 вересня 2018 року, у багатьох країнах світу громадські організації, доброчинні фонди, меценати й небайдужі громадяни добрими справами відзначають Міжнародний день благодійності.


В Україні сумна дата - 100 років з дня початку "червоного терору", злочинної політики репресій комуністичного режиму. 5 вересня 1018 року радянський уряд прийняв декрет РНК РСФРР "Про червоний терор" з метою звільнення від класових ворогів "Радянської Республіки", ізоляції у концтаборах та розстрілів "контреволюціонерів" та всіх причетних до "білогвардійських організацій".

Православна церква вшановує пам'ять святителя Калиника, патріарха Константинопольського; мученика Луппа; священномученика Іринея, єпископа; преподобних Євтихiя та Флорентiя. Вiддання свята Успіння Пресвятої Богородицi.

Іменини (День ангела): Єлизавета, Євтихій, Іван, Микола, Павло, Федір

5 вересня в історії: у 1698 році, щоб наблизити своїї підданих до цивілізованої Європи й запровадити моду, запозичену в інших європейських країнах, московський цар Петро I встановив податок на бороди.

Прикмети дня: туман з’явився рано ввечері - до поліпшення погоди. Якщо журавлі летять низько, то зима буде тепла, якщо високо – то холодна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
4 вересня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у вересні 2018
Церковний календар на вересень 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами