Ми у Facebook
04.09.2018, 08:00

Без традиційної лінійки та довгих промов: Перший дзвоник у мистецькій школі

В Олександрійській мистецькій школі пролунав перший дзвоник.
Свято першокласника пройшло у невимушеній атмосфері – без традиційної лінійки та без довгих промов. Урочистий концерт побудований таким чином, аби учні перезнайомилися між собою. Вітали гостей українськими піснями вихованці класів художньо-естетичного напрямку «Кобзарики» та дочка відомого художника Надія Косміаді.



Вже сьогодні, у перший день навчального року, 10 першокласників навчатимуться за стандартом Нова українська школа в облаштованих кабінетах та за новими партами, а найголовніше – за відмінно іншою програмою.

«Нова українська школа – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку. Вартісною була й ідея заснування мистецької школи, адже напрямок дуже перспективний. Окрім того, збережено класи «Кобзарики», для яких у новому закладі вже облаштували спеціальні класні кімнати. Відрадно і те, що бажаючих навчатися у «Кобзариках» з кожним днем все більше», – зауважив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.



Нагадаємо, що мистецька школа раніше називалася інтернатом. У ній навчалися діти, які потребували соціальної допомоги. Цьогоріч, заклад було перепрофільовано у мистецький. Відтак, першочергово вже обрано два напрямки: художній та музичний. У подальшому планують також впровадити хореографію, гончарство, кінорежисуру, лозоплетіння та інше. - повідомляє прес -служба Управління освіти і науки в Рівненській області.






На правах реклами