Ми у Facebook
04.09.2018, 13:30

Кожна родина, де народилась дитина, отримає «пакунок малюка»

Фото з Інтернету

Кожна мама (інший законний представник новонародженої дитини), яка виписується з пологового будинку починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову натуральну допомогу “пакунок малюка”.
Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 № 427 “Деякі питання реалізації пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства” (зі змінами) та від 20.06.2018 № 512 “Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (зі змінами) розпочато реалізацію проекта.

Так, кожна мама (інший законний представник новонародженої дитини), яка виписується з пологового будинку починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову натуральну допомогу “пакунок малюка”.
Згідно із пунктом 9 Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 512 (зі змінами), якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” організовує забезпечення отримувача такою допомогою.

Зважаючи на викладене, кожна мама, яка буде виписуватись з пологового будинку з 1 вересня 2018 року, може звернутись із письмовою заявою про отримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (бланк заяви додається) до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Заяву можна подати безпосередньо в пологовому будинку.

У результаті співпраці між пологовими будинками та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення заяву буде передано на розгляд структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, який забезпечить надання «пакунку малюка» отримувачу за місцем проживання (пам’ятка щодо отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» додається). - повідомляє прес -служба Мінсоцполітики





На правах реклами