Ми у Facebook
05.09.2018, 13:23

Які книги на Рівненщині надрукують за бюджетні гроші [+Фото]

Фінансову підтримку з обласного бюджету Рівненщини матимуть 20 друкованих видань
Таке рішення прийняли під час засідання ради з питань видавничої справи під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Загалом на розгляд комісії місцеві видавці подали 27 книг із пропозиціями друку на понад півмільйона гривень. Проте, зважаючи на обмежені фінанси, виділені з обласного бюджету, а це близько 200 тисяч, члени експертної ради обрали найкращі з них.



«Основну увагу комісія звертала на ті видання, котрих не достатньо на Рівненщині, а також ті, що мають суспільну вагу. Це, зокрема, дитячі видання. На сьогодні саме цей сегмент малозаповнений, водночас інтерес до україномовних дитячих книг величезний», - розповіла Світлана Богатирчук-Кривко.



Так, голоси членів координаційної ради отримали п’ять видань для дітей: «Кольорові равлики» Олени Медведєвої, «Оберемок віршів і казок від рівненських письменників» упорядника Неоніли Диб’як, «Слова-зоряниці» Олексія Городнього та дві книги Тамари Бацмай «Їжачок-хитрячок» та «Моя Україна»

Найбільшу підтримку комісії одержали художні книги Ірини Баковецької-Рачковської «Пластилін» та гумориста Юрія Берези «Що кому».

Серед історичних видань друкуватимуть трилогію «Заграва» Петра Вороб’я, «Ремель. Уроки історії» (упорядник Роман Горак), «Іван Мазепа. Писання» (упорядник Михайло Борейко).

Повний перелік книг, що друкуватимуть за бюджетні кошти

Після друку книги, тираж кожного видання буде безкоштовно переданий для розповсюдження серед бібліотек Рівненської області.





На правах реклами