Ми у Facebook
05.09.2018, 16:31

У Рівному підписали меморандум про співпрацю між ОТГ (+ФОТО)

Фото ЦРМС

Підписання цього документу відкриває нові перспективи.
Місцева асоціація органів місцевого самоврядування “Об’єднані територіальні громади Рівненщини” підписали меморандум про співпрацю із Асоціацією об’єднаних територіальних громад. Це значає, що ОТГ Рівненщини отримають змогу не лише перейняти досвід ОТГ з різних регіонів, але й мати змогу спільно з іншими громадами розвиватися та співпрацювати задля вирішення нагальних проблем.

Децентралізація: сусідні села зможуть об'єднатись з містами обласного значення

Фото ЦРМС
Фото ЦРМС


Меморандум передбачає співпрацю у таких напрямках як формування ефективності місцевого самоврядування в ОТГ, організація обміну досвідом, сприянню формування системи професійної підготовки і навчання лідерів та фахівців місцевого самоврядування та багато іншого.


Фото ЦРМС
Фото ЦРМС


Свої підписи голова “Об’єднаних територіальних громад Рівненщини” Сергій Пилипчук та голова “Асоціації територіальних громад” Олександр Корінний поставили в стінах Центру розвитку місцевого самоврядування в Рівненській області.

Олександр Корінний та Сергій Пилипчук<br />
<br />
Фото ЦРМС
Олександр Корінний та Сергій Пилипчук

Фото ЦРМС


Децентралізація, як зазначають експерти, є важливою реформою для України:

“Сьогодні вкрай важливо не зупинятися. Необхідно, аби всі перепони на шляху реформ швидше вирішувалися, вкрай необхідно деполітизувати реформу децентралізації, адже, якщо вона зупинитися, то всі інші реформи в Україні не матимуть шансів. Також велике значення має і співпраця між територіальними громадами, адже поспілкувашись із колегами з Рівненщини стає зрозуміло — проблеми у у всіх практично ідентичні. А тому для їх вирішення потрібно консолідувати зусилля” - зазначає Олександр Корінний, голова “Асоціації територіальних громад”.


Фото ЦРМС
Фото ЦРМС


З Олександром Корінним солідарний і його колега:

Верховна Рада спростила об’єднання територіальних громад: що отримають від цього люди?


“Наша зустріч покликана допомогти розвивати децентралізацію в Україні. Цей процес має стосунок до всього життя громади: децентралізація дотична і до медицини, і до освіти, і до стану доріг й багатьох інших аспектів. Через це дуже важливо, щоб ця реформа тривала і далі й держава сприяла її розвитку”, - говорить Сергій Пилипчук, асоціація органів місцевого самоврядування “Об’єднані територіальні громади Рівненщини”.

Децентралізація
– це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Реформа децентралізації в Україні почалася у 2014 році.





На правах реклами