Ми у Facebook
08.09.2018, 11:00

Чи розсилають суди повістки?

З таким питанням у редакцію звернувся постійний читач ОГО, мешканець Рівненщини Едуард.
Він хотів дізнатися, чи досі розсилають сповіщення щодо судового розгляду (повістку) поштою, адже зараз існують і новітні засоби комунікації.

Кореспондент ОГО отримав відповіді з усіх місцевих загальних судів Рівненської області.

Хто повинен вирішити, коли в області пільговикам даватимуть гроші на проїзд

Якщо узагальнити отриману інформацію, то можна зазначити, що процесуальними законами вимог щодо обов’язкового надіслання повістки про виклик виключно поштою не встановлено.

Варто зазначити, що згідно із статтею 125 Цивільного процесуального кодексу України та статтею 135 Кримінально процесуального кодексу України до суду викликають судовими повістками.

Викликати до суду можуть кількома способами. Вислати судову повістку рекомендованим повідомлення через пошту. Або, навіть «смскою» на мобільний телефон (за умови, якщо є відповідна заява учасника процесу. Цю заяву можна заповнити безпосередньо в суді чи роздрукувати та заповнити форму, яка є на офіційному веб-порталі судової влади України).

Яка доля відомого будинку за театром у Рівному


У разі, коли перебування учасників судового процесу невідоме, то виклик до суду може здійснюватися і як оголошення на сайті суду. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Взагалі судову повістку можуть направити, використавши інші засоби зв’язку з підтвердження про таке повідомлення. Це може бути і електронна пошта, і телеграма, і телефонограма і засоби факсимільного зв’язку.

Варто зазначити, що у період з 7 серпня 2017 року по 13 серпня 2018 року правосуддя у Гощанському районному суді не здійснюється, оскільки немає повноважних для цього суддів. Тож і до Гощанського районного суду протягом цього періоду не викликали.





На правах реклами