Ми у Facebook
23.09.2018, 16:00

Хто з рівнян має платити транспортний податок?

Фото з Інтернету

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.
Як роз’яснила начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м.Рівному Наталія Фесовець, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2018 р. - понад 1 396 125 грн).

Така вартість визначається Мінекономрозвитку України за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального, та розміщується на офіційному веб-сайті відомства.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього самого року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

А громадянам податківці надсилають до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення, в якому вказана сума податку та реквізити для його оплати.

Транспортний податок сплачується (згідно з п.п. 267.8.1 п. 267.8 ст. 267 Податкового кодексу України) за місцем реєстрації об’єктів оподаткування у такі строки:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ