Ми у Facebook
30.09.2018, 15:21

Чим корисний український борщ

Борщ - це ідеально збалансована страва. В ньому міститься велика кількість корисних для організму речовин в оптимальному співвідношенні.
Овочі та приправи дають борщу велику кількість вітамінів і мінералів - вітаміни групи В, вітаміни С, К, органічні кислоти, фолієву, пантотенову кислоти, амінокислоти, каротиноїди, мінеральні солі.

Окрім того, в овочах багато клітковини. Завдяки термічній обробці вона перетворюється в м'який для кишечника обмінний сорбент. На термічно обробленій клітковині розвиваються корисні для травлення мікроорганізми і виробляють половину добової дози вітамінів групи В.

Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців

Завдяки цьому в організмі:

активується вуглеводний обмін в клітинах;

підвищується рівень енергетики;

прискорюється обмін речовин.

Вітамін К, що виробляється на такий мікрофлорі, підсилює здатність печінки очищати кров. Білки, що містяться в м'ясі - джерело амінокислот, які беруть участь в обмінних процесах.

Юшка (відвар, бульйон) активізує травлення і контролює в'язкість крові, розріджуючи її.

Також борщ - відмінний детоксикатор, що очищає організм від токсинів.

Складові борщу виводять з організму:

токсини;

радіонукліди;

нейтралізують пестициди, гербіциди;

прибирають важкі метали;

деактивують нітрати.

Смачного!

Як приготувати смачний український борщ в мультиварці

Автор: Тетяна Закордонець





На правах реклами