Ми у Facebook
21.09.2018, 10:30

Скоро на Рівненщині будуть "Пакунки малюка"

Фото з Інтернету

Нагадаємо, з 1 вересня всім породіллям в пологових будинках мали б видавати одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка». Проте, на Рівненщині жодні батьки так її і не отримали.
Кореспондент ОГО поцікавилась, коли батьки на Рівненщині отримають перший соцпакет своїх дітей.

- Пакунки малюка на Рівненщині будуть з понеділка. Попередньо планувалось на минулу середу, перенесли на понеділок, - прокоментували у департаменті соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації.

У регіони України “пакунки малюка” доставлятимуть у два етапи, -пише УНН

Перший запланований на 10-15 вересня, другий — на 16-30 вересня. Таким чином, до кінця місяця допомога вже буде знаходитися майже у всіх областях. Про це УНН повідомили у Мінсоцполітики у відповідь на запит.

“Перша доставки допомоги "пакунок малюка“ до регіонів відбудеться з 10-ого по 15 вересня 2018 року. Друга доставка — з 16-ого по 30 вересня 2018 року”, — розповіли у Мінсоцполітики.

Як додали у міністерстві, станом на 10 вересня 2018 року 22 державні обласні адміністрації підписали проектні угоди з Управлінням ООН з обслуговування проектів щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюкаˮ. Триває процес укладання проектних угод з Донецькою, Івано-Франківською та Луганською ОДА.

Нагадаємо, програма, якою запроваджено надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” сім’ям, в яких народилася дитина стартувала 1 вересня.

Раніше УНН повідомляв, що якщо на день виписки у пологовому будинку відсутня допомога “пакунок малюка”, то батьки дитини, щоб отримати допомогу, можуть звернутись із заявою до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. І протягом не більше 17 робочих днів батькам мають надати таку допомогу.





На правах реклами