Ми у Facebook
21.09.2018, 12:00

Що необхідно знати рівнянам про оподаткування нецільової благодійної допомоги

Фото з Інтернету

Перевищення допомоги над вказаним розміром підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором — 1,5 %.

Як роз’яснила начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м.Рівному Наталія Фесовець, сума нецільової благодійної допомоги, що надається юридичною особою фізичній особі у розмірі, який у 2018 р. не перевищує 2470 грн., не включається до оподатковуваного доходу такої особи, тобто не оподатковується податком на доходи фізичних осіб (у звітності за ф. № 1ДФ юридична особа відображає таку допомогу за ознакою доходу «169»).

Сума перевищення нецільової допомоги над вказаним розміром включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як інші доходи і відображається у податковому розрахунку ф. № 1ДФ за ознакою доходу «127».

При цьому, у разі отримання нецільової благодійної допомоги від суб’єкта (або суб’єктів) господарювання, платник податку зобов'язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням її суми, у випадку якщо загальна сума такої допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір (у 2018 році – якщо перевищує 2470 грн.).





На правах реклами