Ми у Facebook
21.09.2018, 16:53

Вейп зменшує прояви психічних захворювань

Останні дослідження про вейпи підтверджують цікаві факти: використання електронної сигарети допомагає зменшити прояви опійної залежності, біполярного розладу і інших психічних захворювань.
Якщо людина вирішується купити вейп в магазині, до яких наслідків для здоров'я може привести покупка? Нові дослідження 2017 вже піднімають питання про те, що вейп може бути корисний при лікуванні біполярного розладу (маніакально-депресивний психоз, який проявляється в частих змінах настрою і перепадах енергії) і опійної залежності (один з видів наркотичної залежності).

Сьогодні в світі близько 51 млн людей з біполярним розладом і 2/3 з них - курці. Такий психологічний стан робить людину сприйнятливою до різких коливань настрою, тому, кидаючи курити просто відмовившись від куріння, симптоми хвороби тільки посилюються.

Лікарі стикаються з дилемою: пацієнт повинен кинути палити і впоратися з коливаннями настрою, яке схоже на крайню ейфорію, або продовжувати палити без ризику розвитку хвороби, але з ризиком появи раку, емфіземи та інших захворювань. Вейп у цьому випадку може виявитися хорошою альтернативою, тому що не призведе до появи ракових клітин, серцевих захворювань, задишки та інших проблем, з якими може зіткнутися курець звичайних сигарет.



Результати нового дослідження опубліковані в Австралійському і Новозеладском журналі психіатрії в статті під авторством Ратіка Шарма, Девід Д. Кестл, Корал Е. Гартнер, Колін П. Мендельсон і в джерелі «The Lancet Psychiatry». В експерименті брали участь 26000 пацієнтів, за поведінкою яких спостерігали протягом місяця. У проміжному результаті агресивний настрій, зокрема напад на співробітників психіатричних лікувальних закладів, виявлялося на 39% рідше.

Вейпінг може допомогти зовсім позбутися від нікотинової залежності


Основою дослідження послужив експеримент, що проводиться в Королівському коледжі лікарів Великобританії, який довів, що вейп на 95% безпечніше куріння. Вчені провели порівняння з лікуванням наркоманії та алкогольної залежності, коли пацієнтові пропонувалася інша, менш смертельна залежність. Підміняючи один спосіб іншим, пацієнти поступово зовсім відвикали від токсичних препаратів і отримували лікування.

Таким чином курці, які не можуть кинути палити, можуть отримати переваги з вейпом, замінюючи токсичний і канцерогенний тютюн чистішим нікотином з рідини для електронних сигарет. Дослідження Королівського коледжу фізиків 2016 доводить, що нікотин в е-рідині не несе небезпеки для здоров'я людини, тим більше, що його дозу можна контролювати і поступово звести до нуля. У порівнянні з тютюновим нікотином, електронний має тільки 5% токсинів.

Медицина Великобританії в черговий раз доводить користь електронної сигарети в порівнянні зі звичайною.





На правах реклами