Ми у Facebook
22.09.2018, 08:06

МОН розробило новий Порядок поділу класів на групи

Фото з Інтернету

Міністерством освіти і науки розроблений та запропонований для громадського обговорення новий Порядок поділу класів на групи при вивченні окремих предметів. Документ визначає умови поділу класів на групи в українських школах.
Планується, що поділ класів на групи здійснюватиметься за умови, якщо гранично допустиме навчальне навантаження на здобувачів освіти не перевищуватиме загальну кількість годин, передбачених навчальними планами для таких класів та груп з урахуванням поділу.

Окрім цього, порядок визначає випадки, коли поділ класів на групи при вивчені української мови, іноземних мов, мов національних меншин, інформатики, трудового навчання є обов’язковим.

Міжкласні групи мають формуватись з учнів паралельних класів.

Засновник школи також зможе ухвалювати самостійні рішення про додатковий поділ класів на групи, а також про поділ класів на групи при вивченні предметів, у випадках, які не є обов'язковими.

Коментуючи норми проекту документа, у Міністерстві освіти наголошують, що його метою є створення сприятливих умов для вивчення окремих предметів, спрямованих на формування знань, інших компетентностей, світогляду, розвиток інтелектуальних і творчих здібностей школярів.

Джерело osvita.ua





На правах реклами