30.09.2018, 15:21
Чим корисний український борщ
Борщ - це ідеально збалансована страва. В ньому міститься велика кількість корисних для організму речовин в оптимальному співвідношенні.
Овочі та приправи дають борщу велику кількість вітамінів і мінералів - вітаміни групи В, вітаміни С, К, органічні кислоти, фолієву, пантотенову кислоти, амінокислоти, каротиноїди, мінеральні солі.
Окрім того, в овочах багато клітковини. Завдяки термічній обробці вона перетворюється в м'який для кишечника обмінний сорбент. На термічно обробленій клітковині розвиваються корисні для травлення мікроорганізми і виробляють половину добової дози вітамінів групи В.
Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
Завдяки цьому в організмі:
активується вуглеводний обмін в клітинах;
підвищується рівень енергетики;
прискорюється обмін речовин.
Вітамін К, що виробляється на такий мікрофлорі, підсилює здатність печінки очищати кров. Білки, що містяться в м'ясі - джерело амінокислот, які беруть участь в обмінних процесах.
Юшка (відвар, бульйон) активізує травлення і контролює в'язкість крові, розріджуючи її.
Також борщ - відмінний детоксикатор, що очищає організм від токсинів.
Складові борщу виводять з організму:
токсини;
радіонукліди;
нейтралізують пестициди, гербіциди;
прибирають важкі метали;
деактивують нітрати.
Смачного!
Як приготувати смачний український борщ в мультиварці
Автор: Тетяна Закордонець
Окрім того, в овочах багато клітковини. Завдяки термічній обробці вона перетворюється в м'який для кишечника обмінний сорбент. На термічно обробленій клітковині розвиваються корисні для травлення мікроорганізми і виробляють половину добової дози вітамінів групи В.
Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
Завдяки цьому в організмі:
активується вуглеводний обмін в клітинах;
підвищується рівень енергетики;
прискорюється обмін речовин.
Вітамін К, що виробляється на такий мікрофлорі, підсилює здатність печінки очищати кров. Білки, що містяться в м'ясі - джерело амінокислот, які беруть участь в обмінних процесах.
Юшка (відвар, бульйон) активізує травлення і контролює в'язкість крові, розріджуючи її.
Також борщ - відмінний детоксикатор, що очищає організм від токсинів.
Складові борщу виводять з організму:
токсини;
радіонукліди;
нейтралізують пестициди, гербіциди;
прибирають важкі метали;
деактивують нітрати.
Смачного!
Як приготувати смачний український борщ в мультиварці
Автор: Тетяна Закордонець
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 18075Інші статті рубрики:
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 46
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 60
Рецепт 10-хвилинка: готуємо шоколадне печиво без випікання
Це неймовірне печиво не лише смачне, а й корисне. Особливо такі ласощі сподобаються вашим діткам.
переглядів: 473
Найпоширеніші помилки, які ви допускаєте у випіканні пасок
Паска - головна прикраса Великоднього столу, але щоб вона вийшла рівною, красивою та смачною потрібно постаратися. У цій статті ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які допускають господині при приготуванні пасок.
переглядів: 894