Ми у Facebook
01.10.2018, 12:58

Укропівці Рівненщини обрали кандидатом у президенти Олександра Шевченка

29 вересня у залі Рівненського академічного українського музично-драматичного театру відбулася зустріч із учасниками президентських праймеріз «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Олександром Шевченком, Іриною Головатенко та Оксаною Тунік-Фриз.
Особливу підтримку від присутніх партійців із Рівненської області здобув народний депутат Олександр Шевченко. За претендента проголосували 197 делегатів конференції.

Зала була заповнена вщент, адже крім членів партії на захід завітало багато небайдужих до долі країни рівнян та жителів Рівненщини. Усі кандидати без притаманного чинній владі пафосу розповіли про власні плани розвитку держави. Зокрема, Ірина Головатенко повідомила, що країна має зробити кроки, які унеможливлять «єдиновладне правління» президента. Своїм першочерговим завданням Оксана Тунік-Фриз вбачає припинення війни на Сході.



На переконання ж Олександра Шевченка, головне покликання Президента – забезпечення прав і свобод громадян. Серед них, окрім іншого, і право на гідне життя: «Президент має забезпечити права і свободи наших громадян. Я думаю, що кожен громадянин має право жити заможно у нашій країні, має право отримати соціальний захист у вигляді високих пенсій, доступної медицини, абсолютно безкоштовної освіти».



При цьому політик наголосив, що «Українське об’єднання патріотів» на власному прикладі показує, як повинен будуватися український політикум та у який спосіб люди мають обирати того, хто змінить Україну.

«Я хочу, щоби процедура праймеріз стала першою ластівкою демократичних змін. Чому у нашій країні політики так довго живуть на політичному Олімпі? Тому що в нас політичні сили – це партії однієї особи. Люди голосують за лідерів, які не мають команди, що хотіла би працювати для людей».



Зі свого боку, голова УКРОПу, народний депутата Тарас Батенко зазначив, що, розпочинаючи президентські праймеріз, УКРОП взяв за приклад найкращі зразки світової демократії. Прозоре обрання єдиного кандидата на пост голови держави має покласти край свавіллю чинної влади, яка знову хоче нав’язати українцям ілюзію безальтернативності.

«Я хочу, щоби ця влада побачила, що їй є альтернатива. Ми можемо її поміняти на справжніх українських патріотів. Ми хочемо пройти цей шлях гідно, ми хочемо, щоби кожен партієць чесно визначив, кого прагне бачити кандидатом у президенти», – підкреслив Тарас Батенко.



Водночас культовий український письменник, член комісії партійного контролю УКРОПу Василь Шкляр наголосив, що до влади в Україні нарешті мають прийти нові обличчя, а наступний президент повинен припинити керівництво країною за принципом жадібності.

«Сьогодні ми розпочинаємо черговий етап праймеріз. Насправді ми розпочинаємо новий етап битви за Україну. Ця битва сьогодні точиться в усьому світі – від Константинополя до Вашингтона, від Брюсселя до Москви. Але в епіцентрі цієї битви мусимо стати ми, українські патріоти», – наголосив Василь Шкляр.



Нагадаємо, УКРОП першим серед політичних сил України проводить публічні президентські праймеріз. Це процедура внутрішньопартійних виборів, завдяки якій зростає внутрішня конкуренція, тож на президентські вибори йдуть не ставленики верхівки політсили, а кандидати, яких дійсно підтримує народ. Використовуючи досвід США, Великої Британії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Франції та інших розвинених країн, «Українське об’єднання патріотів» готове обрати справжнього лідера, єдиного й достойного кандидата від партії.





На правах реклами