Ми у Facebook
12.10.2018, 11:25

Cьогодні у Рівному розпочнеться «Кобзарсько-лірницька Покрова»

В місті Рівне 12-14 жовтня 2018 року проходитиме П’ятий міжнародний фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова» в рамках проекту ЕтноРівне, що покликаний відродити традиції лірництва й кобзарства на Поліссі і Волині.
У ньому візьмуть участь кращі лірники й кобзарі з багатьох регіонів України та гості з Польщі, Німеччини та Білорусі . Фестиваль приурочений до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України , українського козацтва та 76-річниці УПА.

За кілька днів у Рівному відбудеться "Кобзарсько-лірницька Покрова"




У програмі фестивалю: відкриття, Святковий концерт у Свято-Покровському кафедральному соборі, заключний концерт на Майдані Незалежності, майстер-класи, презентації компакт-дисків лірників і кобзарів, колекції лір , танці під ліру, та безпосередньо лірникування і кобзарювання.
Фестиваль проходитиме за підтримки Рівненської міської ради та Рівненського міськвиконкому.



Засновниками та організаторами фестивалю є: Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому, Рівненський міський Палац дітей та молоді, Етнокультурний центр Рівненського ПДМ та ГО «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела».




Співорганізаторами фестивалю є: Рівненська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату, Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Київський кобзарський та Львівський лірницький цехи.



Програма фестивалю:




12 жовтня (п’ятниця)
17.00 – Майстер-клас українських та білоруських танців.
(Рівненський міський Палац дітей та молоді, вул. Кн.Володимира,10)

13 жовтня (субота)
16.00 – Відкриття фестивалю, витупи учасників, презентація компакт-диску кобзарів і лірників та лір з колекції Курта Райхмана (Німеччина).
(Рівненський міський Палац дітей та молоді ,
вул. Кн.Володимира,10)

14 жовтня (неділя)

12.00 – Святковий концерт кобзарів та лірників Білорусі , Польщі та України.
( Свято-Покровський кафедральний собор, вул. Соборна, 6)

16.00 – Заключний концерт фестивалю до свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, українського козацтва та 76-ї річниці створення УПА.
(Майдан Незалежності)

16.00 - Лірникування та кобзарювання на вулицях міста.
(Подвір’я Покровського та Воскресенського соборів,
Майдан Незалежності, Площа Короленка, Парк Молоді )





На правах реклами